Pressemelding

Det norske helseteknologiselskapet Dignio ansetter John Creed som seniorrådgiver med ansvar for sykehussektoren. – En viktig ansettelse, sier daglig leder Lars Dahle.

 Det norske software-selskapet spesialiserer seg på medisineringsstøtte og medisinsk avstandsoppfølging. Med Dignios løsning kan pasienter selv gjøre målinger hjemme og helsepersonell får automatisk opp resultatene i deres plattform og kan iverksette tiltak ved behov. Selskapet har over 120 kommuner på kundelisten og nå håper de å fange nysgjerrigheten for løsningen også hos sykehusene.

 – Med ny nasjonal helse- og sykehusplan hvor sykehusene skal bli mer utadvendte ser vi økende interesse for løsningen vår. Vi har allerede erfaring fra sektoren, blant annet fra Sykehuset Østfold på Kalnes i samarbeid med Kreftforeningen. Bruk av medisinsk avstandsoppfølging vil kunne avlaste sykehusene, bidra til økt samhandling med primærhelsetjenesten og unngå ytterligere sykehusinnleggelser. John er en viktig ressurs som skal hjelpe oss å formidle disse fordelene til de riktige personene, forteller Dahle.

 Creed har erfaring fra Microsoft, Opera Software og var driftssjef i Eniro. Han var også en av gründerne bak Pasientsky, hvor han satt som daglig leder.

 – Vi er svært fornøyde med å få John med på laget. Han har bred kompetanse, arbeider systematisk og har god kjennskap til sykehusmarkedet.

– I løpet av 2020 håper jeg enda flere som mottar behandling ved sykehus får tryggheten og fleksibiliteten som kommer med medisinsk avstandsoppfølging.

 Mener sykehusene har et godt utgangspunkt

 Creed har allerede hatt noen dager i jobben, og ser frem til å komme i gang. Han mener medisinsk avstandsoppfølging er en videreføring av en allerede innovativ sykehussektor. 

 – På landets sykehus jobber det dyktige ansatte som hver dag tar i bruk høyteknologisk utstyr, det er et veldig godt utgangspunkt. Jeg ser frem til samarbeid med sykehussektoren i Norge og å vise hvordan Dignios løsning kan gi gevinster for pasienter og behandlere. Løsningen egner seg for en rekke pasientgrupper, som for eksempel de som er rammet av kreft, diabetikere, kols-pasienter og nylig opererte pasienter. I løpet av 2020 håper jeg enda flere som mottar behandling ved sykehus får tryggheten og fleksibiliteten som kommer med medisinsk avstandsoppfølging, sier Creed.